Ronde emmers
De witte ronde emmers met deksel, wie kent ze niet? Ronde emmers zijn vaak het eerste waar je aan denkt wanneer je aan emmers denkt. Ronde emmers worden vaak gebruikt als verpakkingsemmer. Denk bijvoorbeeld aan kleine ronde emmers met yoghurt of grote ronde emmers met fritessaus. Naast food producten zijn de ronde emmers ook uitermate geschikt voor in de verf & bouw. Denk maar aan de grote emmers met muurverf. Bij Dijkstra Plastics vind je een ruim aanbod met diverse ronde emmers. Ontdek de mogelijkheden op deze pagina.
Bij Dijkstra Plastics vind je een ruim aanbod ronde emmers. De verschillende varianten zijn beschikbaar in wit, transparant maar ook diverse kleuren.
Aanbod ronde emmers
Bij Dijkstra Plastics vind je een ruim aanbod ronde emmers. De verschillende varianten zijn beschikbaar in wit, transparant maar ook diverse kleuren. Ook zijn diverse modellen beschikbaar in gerecycled kunststof (PCR) in verschillende kleuren. Dat is een goede, duurzame keuze voor toepassingen in non-food. De overige kleuren ronde emmers zijn fysiologisch gerust en 100% recyclebaar. De inhoud van de ronde emmers gaat van 0,3 liter tot 62 liter. Naast de ronde vorm beschikken de ronde emmers ook veelal over een vlakke bodem. Zo kan de emmer goed leeggemaakt worden. Benieuwd naar de overige specificaties van een bepaalde variant van de ronde emmers? Download per product onze productsheet. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.
Ontdek Duurzaam Dijkstra
De ontwikkeling en toepassing van nieuwe productietechnieken en efficiënte productieprocessen leiden tot steeds minder energieverbruik. Tot in detail zijn de processen geoptimaliseerd en worden nieuwe kansen benut. Zo realiseren wij bij investeringen in nieuwe spuitgietmachines steeds belangrijke verbeteringen op het gebied van energieverbruik.
In het kader van duurzaamheid zetten wij maximaal in op het gebruik van gerecyclede grondstoffen. PCR (Post Consumer Recycled) is gerecycled polypropyleen dat gemaakt is van gebruikt kunststof verpakkingsmateriaal van consumenten en grootverbruikers en dat via ophaal- en inzamelingssystemen is verzameld. Na deze inzameling wordt middels sorteren, scheiden en wassen deze stroom bij recyclingbedrijven verder verwerkt tot polypropyleen granulaat. Dat granulaat kunnen wij weer inzetten in onze productieprocessen. Daarnaast gaan wij verspilling in onze eigen fabriek tegen. Een uitgekiend productontwerp voor elke toepassing ligt hieraan ten grondslag. Maar ook een productieproces met minimaal materiaal-uitval, dat weer voor 100% wordt gerecycled. Dit geeft de zekerheid dat voor elk product geen materiaal wordt verspild.
Wij hebben de doelstelling om in 2021 20% van onze gebruikte grondstoffen uit PCR te laten bestaan. In 2025 moet dat aandeel tot minimaal 35% zijn gegroeid.
Door efficiënte productieprocessen, efficiënte logistiek en het gebruik van gerecyclede grondstoffen verminderen wij de hoeveelheid CO2 bij elk geleverd product. Ook optimale verpakkingen, gebruik van retoursystemen en transport met maximale belading dragen hier aan bij. Heel sprekend is het gebruik van onze extra lange vrachtwagens (LZV’s). Maatregelen die stuk voor stuk bijdragen aan een zeer efficiënte logistiek en dus CO2 vermindering.
Laat ons je adviseren!
BRC Packaging
De Britse brancheorganisatie British Retail Consortium (BRC) heeft in 1998 dit certificeringsprogramma in het leven geroepen. Dit programma richt zich op de voedselveiligheid en kwaliteit binnen een organisatie. Middels ruim 300 punten wordt er gecontroleerd in hoeverre een bedrijf in lijn is met de standaard die gesteld wordt. Door een rating te geven voldoet een bedrijf in meer of mindere mate aan de GSFI erkende standaard van de BRC.
Punten zoals traceerbaarheid, netheid, operationele beheersing, training en beheer van leveranciers komen hierin terug en vormen samen het fundament van de BRC. Door de naam die het BRC heeft opgebouwd, vormt dit sinds jaren een gefundeerde naam in de wereld van certificeringsprogramma’s en zijn wij trots om ons resultaat binnen dit programma te kunnen laten zien.
FSSC 22000
Vanuit de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) is de FSSC 22000 Standaard in het leven geroepen. Als een voedingsgerichte variant van de ISO 22000 Standaardis dit certificeringsprogramma opgezet als een wereldwijde richtlijn in de voedselveiligheid en kwaliteit binnen diverse branches. Deze norm is gericht op de gehele productieketen en is daarmee bij uitstek geschikt voor een internationale harmonisatie, mede vanwege de erkenning door de GFSI. Naast connectie met ISO 22000 heeft de FSSC 22000 veel vergelijkingen met de HACCP criteria waardoor deze een goede variant is met het beste van beide werelden uit deze programma’s. Door het internationaal geaccepteerde karakter van de FSSC en de ketenbrede aanpak binnen dit certificeringsprogramma zien wij in deze norm een sterk voedselveiligheid managementsysteem.